Image and video hosting by TinyPic
Kajsa Persson - Svensk i London - Svar på fråga

Svar på fråga

 
Hejsan! Tack så mycket, dina ord värmer!
För det första, sjukt bra fråga då London är riktigt dyrt och man måste ha ganska bra disciplin på ekonomin om man vill kunna göra lite roliga grejer här.
Vad gäller helanställning så är det alltid ställen som letar efter full-timers, särskilt om du kommer nu på hösten eller tidigt på våren. Sedan när sommarn närmar sig så vill alla som pluggar också ha full time jobs och då är det kanske lite svårare.
 
Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska ge dig för tips förutom att man verkligen får prioritera vad man lägger pengar på. Jag har alltid varit väldigt ekonomisk av mig och aldrig varit den typen av person som sätter sprätt på lönen så fort den kommer in på kontot. Men något som har hjälpt min ekonomi OTROLIGT mycket är också att vi får ganska bra dricks på jobbet. Min dricks brukar jag ofta använda som mina "nöjespengar", så jag brukar använda min lön till transport, hyra och mat och sedan använder jag min dricks till att gå ut, fika med kompisar, shoppa osv.
Om du kommer hit till London och börjar jobba inom restaurangbranschen så är nog det det bästa tipset jag kan ge dig!
 
Hoppas du fick lite svar på dina frågor! :)
 
1 olivia :

skriven

Hellooo, jag funderar på att flytta till london efter studenten nu i sommar och jobba inom restaurang men undrar lite hur det är. Hur får man lägenhet, hur mycket tjänar man, måste man gå nån kurs för att få jobba på restaurang osv? Hoppas du svarar! Kraaaaaaaam :)

Kommentera här: